Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Zestien doden bij ‘dodelijkste schietpartij ooit’ in Canada

In Canada heeft een gewapende man een bloedbad aangericht bij de dodelijke schietpartij ooit in het land. Er zijn zeker zestien doden gevallen.

De dader zou zaterdagavond het vuur hebben geopend in de stad Portapique in het oosten van het land. De politie rukte massaal uit en vroeg de inwoners van de stad binnen te blijven tijdens de klopjacht op de dader. De schutter zou gekleed zijn in een politie-uniform.

De man verplaatste zich en heeft volgens de autoriteiten op meerdere plekken in de provincie Nova Scotia slachtoffers doodgeschoten. Waar dit precies was is niet bekendgemaakt. Ook het precieze aantal slachtoffers is nog niet officieel vastgesteld, maar het zou tot nu toe gaan om zestien doden, waaronder de schutter.

Na een twaalf uur durende klopjacht kon de politie de verdachte traceren. De 51-jarige man zou ook zijn doodgeschoten. Over zijn motieven is nog weinig bekend. De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de dodelijke schietpartij ooit in Canada.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft op Twitter zijn medeleven betuigd. ‘Onze gedachten gaan uit naar iedereen die getroffen is door de schietpartij in Nova Scotia’, aldus de premier.