© Instagram

Zeven aanhoudingen, vuurwapens en tientallen kilo’s ‘poeder’ gepakt in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft in een onderzoek naar wapenbezit meerdere verdachten aangehouden. Daarnaast zijn er vuurwapens aangetroffen en een partij poeder.

Naar aanleiding van een reeks schietpartijen en wapenhandel startte de politie een onderzoek. Hierbij kwam informatie binnen dat er mogelijk vuurwapens zouden liggen in een woning aan het Middelharnishof in Charlois. Op maandag viel een arrestatieteam het pand binnen voor een doorzoeking. Hierbij werden drie mannen van 38, 42 en 49 jaar zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Er werden drie vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek werd voortgezet en leidde de politie naar een auto met daarin twee Rotterdammers van 32 en 42 jaar. In de auto lag rond de 30 kilo poeder. De politie had het vermoeden dat het om drugs ging. Na een test bleek het te gaan om poeder dat verpakt was op drugs. De verdachten zijn daarop weer vrijgelaten. In hetzelfde onderzoek kwam nog een auto aan het licht. Daarin werd een vuurwapen gevonden. De eigenaresse, een 41-jarige vrouw uit Rotterdam, is aangehouden.