Zoon (14) bekent doodsteken vader en moeder in Friese dorp Katlijk

De 14-jarige tiener uit het Friese dorp Katlijk die vastzit voor de moord op zijn ouders, heeft een bekentenis afgelegd. Dat heeft het OM bekendgemaakt.

Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat de jongen heeft bekend dat hij zijn vader en moeder met een mes om het leven heeft gebracht. Waarom hij dat heeft gedaan is niet bekend. De jongen blijft nog zeker 14 dagen in voorarrest.

Dinsdagochtend werden de lichamen van een man van 63 en zijn 62-jarige vrouw gevonden in hun huis. De buren met wie ze een woonboerderij deelden, ontdekten de lichamen. Dezelfde avond nog werd de zoon aangehouden en vastgezet.

Omdat het in deze zaak gaat om een minderjarige verdachte zal het OM verder terughoudend zijn in het verstrekken van informatie over het onderzoek. Dit heeft te maken met de bescherming van de privacy van deze heel jonge verdachte.

In dit soort situaties weegt het persoonlijk belang van de verdachte zwaarder dan het belang om de maatschappij van uitgebreide informatie te voorzien. De nabestaanden worden door familierechercheurs van de politie op de hoogte gehouden.