© Pixabay on Pexels.com

Zoon bleef huurmoordenaars inhuren om vader te liquideren en miljoenenbedrijf over te nemen

Een zoon is schuldig bevonden aan het liquideren van zijn vader en poging tot liquidatie op zijn broer. Anthony Zottola Sr. wilde op deze wijze de miljoenenhandel van zijn vader in handen krijgen.

Er werden meerdere moordaanslagen uitgevoerd op vastgoedmagnaat Sylvester Zottola uit New York. In november 2017 begon het allemaal toen hij onder schot werd bedreigd en een liquidatiepoging overleefde. Een maand later was het wederom raak en zijn drie mannen zijn woning binnengedrongen. Het slachtoffer werd meerdere keren gestoken en zijn keel is doorgesneden. De man wist de liquidatiepoging te overleven.

Het was voor de man helaas nog niet voorbij, want in oktober 2018 werd hij neergeschoten bij de drive-thru van een McDonald’s. De vastgoedmagnaat was aan het wachten op een kopje koffie toen hij werd beschoten en is overleden. De politie stelde een groot onderzoek in en daaruit bleek dat de liquidaties van heel dichtbij kwamen.

De 71-jarige Zottola blijkt uit onderzoek te zijn geliquideerd door niemand minder dan zijn 44-jarige zoon Anthony. Hij werkte samen met zijn vader in het bedrijf en had ondertussen huurmoordenaars ingehuurd om hem te laten liquideren. Na elke mislukte liquidatie huurde Anthony opnieuw moordenaars in. Hij wilde koste wat kost eerst zijn vader liquideren en vervolgens zijn broer om het miljoenenbedrijf over te nemen.

‘In de loop van meer dan een jaar werd het oudere slachtoffer, Sylvester Zottola, gestalkt, geslagen en neergestoken, zonder te weten uit welke hoek de aanslagen kwamen. Het was zijn eigen zoon, die zo vastbesloten was om de lucratieve onroerendgoedhandel van de familie onder controle te krijgen, dat hij een bende huurmoordenaars inhuurde om zijn vader te vermoorden’, aldus de Amerikaanse aanklager.

Een jury heeft Anthony Zottola Sr. schuldig bevonden aan meerdere pogingen tot liquidaties en de uitgevoerde liquidatie bij de McDonald’s. De huurmoordenaar, Himen Ross, is ook schuldig bevonden. De twee riskeren levenslange gevangenisstraffen.