Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

‘Zoon geliquideerde topcrimineel John Mieremet voor de rechter’

De zoon van de geliquideerde topcrimineel John Mieremet staat terecht voor een mishandeling van een vrouw. Het slachtoffer kreeg in haar woning in Tubbergen klappen.

Dat meldt De Telegraaf. Op 17 december 2017 deed het 24-jarige slachtoffer rond kwart voor drie ’s nachts haar voordeur open toen er aangebeld werd. Vervolgens zou de vrouw zonder enige aanleiding zijn geschopt en geslagen.

M. wordt ervan verdacht de vrouw te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep bij de mishandeling onder meer een gebroken kaak op. Vandaag begint de pro-forma zitting tegen M. maar de inhoudelijke behandeling van de zaak staat op 30 augustus gepland.

Johannes (John/Johnny) Mieremet (Amsterdam, 10 mei 1960 – Pattaya, 2 november 2005) was een Nederlands crimineel. Hij begon zijn activiteiten in de jaren 80, toen hij zich met een aantal jeugdvrienden op overvallen en hasjhandel toelegde. Later wist hij steeds verder op te klimmen in de hiërarchie van de Amsterdamse misdaadwereld. Mieremet werd op 45-jarige leeftijd in Thailand geliquideerd.