Papa 'El señor de los cielos' en zoon 'El Ingeniero'.

Zoon legendarische Mexicaanse drugsbaas ‘The Lord of the Skies’ vrijgelaten uit gevangenis

De zoon van de legendarische Mexicaanse drugsbaas ‘El señor de los cielos’ (vertaald: The Lord of the Skies) is na ruim negen jaar detentie weer op vrije voeten.

Vicente Carrillo Levya alias ‘El Ingeniero’ heeft in totaal negen jaar en elf dagen uitgezeten. Op 12 juni werd de zoon van drugsbaas Amado Carrillo Fuentes rond middernacht vrijgelaten uit de gevangenis van Jalisco. El Ingeniero heeft die straf opgelegd gekregen inzake witwassen van crimineel verkregen vermogen.

De zoon van ‘The Lord of the Skies’ werd op 1 april 2009 aangehouden door de federale politie in zijn woning in Mexico-Stad. Uiteindelijk heeft negen jaar cel gekregen en heeft zijn straf volledig uitgezeten. Zijn vader is een legendarische en beruchte crimineel die de bijnaam ‘El señor de los cielos’ heeft gekregen omdat hij een enorme vloot vliegtuigen had waarmee de drugsbaas grote hoeveelheden cocaïne vervoerde.

Of ‘El Ingeniero’ nog een belangrijke rol speelt in het criminele circuit is maar zeer de vraag. Zijn vader de beruchte ‘Lord of the Skies’ is op 4 juli 1997 overleden toen hij een operatie onderging bij een plastische chirurg. De twee artsen zijn later dood teruggevonden. Beide bleken zwaar te zijn gemarteld voor ze zijn vermoord.