Zussen Astrid en Sonja Holleeder claimen slachtoffer te zijn van doodsbedreigingen

De zussen Holleeder hebben meldingen gedaan van doodsbedreigingen.

Dat meldt De Telegraaf. Volgens Astrid Holleeder werd ze in maart van dit jaar opgewacht en bedreigd toen ze op een geheim adres haar moeder wilde bezoeken. Naar eigen zeggen vluchtte ze een flat binnen en zou nog een foto van haar belager hebben gemaakt. De vermeende bedreiger stond achter glas en is totaal onherkenbaar.

Sonja Holleeder zegt op haar beurt ook te zijn bedreigd de afgelopen zomer in Amsterdam. Vanuit een rijdende auto zou er een vuurwapen op haar gericht zijn. Naar eigen zeggen wist ze te ontkomen door in de tegenovergestelde rijrichting te vluchten. De Amsterdamse politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vermeende bedreigingen en niets gevonden. Het onderzoek is inmiddels gesloten. Toevallig is het wel dat het nieuws nu bekend wordt gemaakt rond het hoger beroep van Willem Holleeder.

De Amsterdamse rechtbank heeft Holleeder veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het opdrachtgeven/betrokkenheid bij verschillende liquidaties. Het gaat om de moorden op Cor van Hout (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006). Daarnaast is de verdachte schuldig bevonden inzake de mislukte aanslag op John Mieremet in 2002 en de uiteindelijke liquidatie van Mieremet in 2005. Het hoger beroep in deze zaak wordt momenteel behandeld. Het hof zal later beslissen of Willem Holleeder levenslang de cel in moet of niet.