Zwaarbewapende agenten doen invallen in Berlijn na kraken PGP’s Encrochat

De Duitse politie heeft in Berlijn invallen verricht met zwaarbewapende agenten. De verdachten kwamen in beeld door de hack op Encrochat.

Na een onderzoek van enkele maanden hebben agenten vanochtend invallen verricht in twintig woningen en een bedrijfspand. De verdachten zijn lid van de beruchte Remmo-familie. Volgens de Duitse recherche speelt de familie een grote rol in de drugshandel in en rond Berlijn.

Naast drugshandel worden de opgepakte mannen ook verdacht van prostitutie en spectaculaire overvallen. Zo worden ze verantwoordelijk gehouden voor een spectaculaire museuminbraak in 2019. Uit het museum Grünes Gewölbe in Dresden werden destijds juwelen van onschatbare waarde buitgemaakt.

Het grote onderzoek naar de Remmo-familie werd gestart naar aanleiding van onderschepte Encrochat PGP-berichten. In de zomer werd bekend dat de Nederlandse en Britse politie geruime tijd mee kon lezen met versleutelde berichten van Encrochat gebruikers. De berichten hebben in Nederland geleid tot meerdere invallen en strafzaken. Zo werd ook de martelcontainer in Wouwse Plantage ontdekt door onderschepte Encrochat berichten.