© US Army via Wikimedia Commons

‘Zwaargewonde schietpartij horecagelegenheid Amsterdam is bekende Servische crimineel’

De man die in Amsterdam zwaargewond raakte bij een schietpartij in een pizzeria, is een bekende Servische crimineel.

Volgens verschillende Servische media zou het gaan om Jovan Djurovic. De man heeft meerdere liquidatiepogingen weten te overleven. Vermoedelijk was hij het doelwit en niet de doodgeschoten eigenaar van de pizzeria. De 49-jarige Goran Savic zou zijn vriend Djurovic hebben willen beschermen tegen de kogels.

Even voor 16.00 uur opende een schutter het vuur in restaurant La Piccola Baracca op het Hugo de Grootplein. De eigenaar raakte zwaargewond en overleed, ondanks reanimatiepogingen, ter plekke. De tweede slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij nog steeds ligt. De dader is na de schietpartij op de vlucht geslagen.

De politie stelde een onderzoek in en heeft een man in een auto met Belgisch kenteken aan de kant gezet en aangehouden. Tijdens de arrestatie werd er een schot gelost. Niemand raakte hierbij gewond. De mogelijke rol van de opgepakte verdachte wordt onderzocht door de recherche.

De zwaargewonde Servische crimineel zou de broer zijn van de beruchte Luka Djurovic die in 2013 overleed bij een auto ongeval in Montenegro. Djurovic stond bekend als één van de leiders van een criminele organisatie in Montenegro en de rechterhand van Luka Bojovic, die momenteel een celstraf van 18 jaar uitzit in Spanje.