Zwaargewonde slachtoffer schietpartij GGZ-instelling Den Haag overleden

Eén van de slachtoffers van een schietpartij bij een GGZ-instelling in Den Haag, is bezweken aan zijn verwondingen en overleden.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het gaat om een 53-jarige man uit Rijswijk. Hij raakte zwaargewond bij de schietpartij afgelopen maandag bij de instelling van Parnassia aan de Leggelostraat in Den Haag. De man is woensdag in het ziekenhuis overleden. Een tweede slachtoffer ligt nog gewond in het ziekenhuis.

Bij de schietpartij afgelopen maandag kregen de hulpdiensten rond 11.45 uur melding dat er op de Leggelostraat meerdere personen gewond waren geraakt bij een schietpartij. De dader zou op de vlucht zijn geslagen. In het pand bleken een 36-jarige Rijswijkse en een 53-jarige man uit Rijswijk ernstig gewond te zijn. Terwijl de hulpverlening aan de slachtoffers in volle gang was, werd in een auto op de Haveltestraat een zwaargewonde man aangetroffen. Reanimatie mocht niet meer baten, de 67-jarige man uit eveneens Rijswijk overleed ter plaatse.

Hoewel het onderzoek naar de toedracht en de achtergronden nog in volle gang is, is volgens de politie duidelijk dat de man uit de auto op de Haveltestraat als verdachte van het incident op de Leggelostraat moet worden aangemerkt en dat hij zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Bij de verdachte werd in zijn auto een vuurwapen aangetroffen. Hoe hij aan dit wapen is gekomen wordt momenteel onderzocht. Tot januari 2021 had hij een wapenvergunning en mocht hij een wapen bezitten. Maar na een incident in januari is zijn vergunning ingetrokken en is zijn wapen en munitie in bewaring genomen door de politie. Voor het wapen in de auto had hij dus geen verlof.