In een ziekenhuis in Nijmegen zijn twee (zwaar)gewonde mannen uit een drugslab in Weert, waar brand ontstond, opgenomen.

Rond 12.20 uur zijn twee mannen, waarvan één zwaargewond, de Spoedeisende Hulp binnengebracht. Een derde persoon ging er daarna direct vandoor. Ze waren met een busje, dat bij één van de toegangsdeuren naar de Spoedeisende Hulp werd geparkeerd.

Het ziekenhuispersoneel waarschuwde, vanwege de aard van de verwondingen, de politie die snel ter plaatse kwam. Agenten zagen een busje staan bij het ziekenhuis en troffen daarin spullen aan die gebruikt worden bij de productie van harddrugs in een drugslab. Het ging daarbij onder meer om gasflessen. De brandweer is vervolgens in kennis gesteld en de toegang naar de Spoedeisende Hulp is uit voorzorg kort dicht gegaan.

De man die ervandoor ging, kon korte tijd later in de omgeving van het ziekenhuis aangehouden worden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De andere twee zijn aangehouden in het ziekenhuis en verblijven daar nog steeds. De bewoner van het pand in Weert waar de brand ontstond tijdens het produceren van drugs, is ook aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.