De slachtoffers rijden in de Range Rover met vlak daarachter de daders met een AK-47 in een BMW. © Politie

Zwangere vrouw verdacht van dubbele poging liquidatie met AK-47 in Rotterdam vrijgelaten

Een zwangere vrouw die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dubbele poging tot liquidatie met een AK-47 in Rotterdam, is door de rechtbank op vrije voeten gesteld.

Op 10 september 2019 vond er op klaarlichte dag een schietpartij plaats op het Poolsterplein, vlak naast winkelcentrum Alexandrium. Een man en vrouw zaten in Range Rover toen ze vanuit een BMW onder vuur werden genomen. De daders schoten met een AK-47 machinegeweer op hun doelwitten.

De slachtoffers sloegen op de vlucht en renden op een gegeven moment hun auto uit. Op dat moment werden de twee opnieuw beschoten. De daders reden kort daarna weg in de BMW. Bij een stoplicht stapten de man en vrouw, de daders zouden volgens getuigen ook een man en vrouw zijn geweest, uit en maakten onder dreiging van een wapen een Audi buit. De twee sloegen in de auto op de vlucht en hebben het voertuig later op een andere locatie in de stad gedumpt.

De politie stelde een onderzoek in en heeft een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de wilde schietpartij. De rechtbank heeft tijdens een inleidende zitting besloten dat de verdachte, die momenteel zwanger zou zijn, haar zaak in vrijheid mag afwachten.