Zware A’damse crimineel gepakt in Dublin bij inval in woning van beruchte misdaadclan

In de Ierse stad Dublin is een zware Amsterdamse crimineel opgepakt in een woning van een beruchte Ierse misdaadclan. Het gaat om de 35-jarige Naoufal F. die mogelijk een rol zou spelen bij liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.

Dat meldt Het Parool. F. werd per toeval aangetroffen in een woning die volgens de Ierse recherche gebruikt wordt door leden van de beruchte Kinahan-clan. Bij zijn arrestatie had hij twee valse identiteitsbewijzen bij zich, een Nederlands paspoort en Belgisch identiteitskaart. De paspoort stond op naam van ene Omar Ghazouni.

Na contact met de Nederlandse autoriteiten en nadat zijn vingerafdrukken werden afgenomen en opgestuurd naar Interpol bleek zijn ware identiteit. F. is op 7 april al aangehouden en is vrijdag 15 april voorgeleid aan een Ierse rechter en voor zeker nog één week vastgezet.

Hij wordt beschuldigd van het bezit van een valse legitimatie, een kleine hoeveelheid cannabis en het illegaal binnenkomen van Ierland. Daarnaast wordt nog onderzocht of hij ook beschuldig kan worden inzake witwassen omdat er in het appartement drie dure klokkies lagen en een geldbedrag van 13.000 euro.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam kan zijn arrestatie niet bevestigen. Het OM zegt niet te zijn geïnformeerd over zijn arrestatie omdat er momenteel geen onderzoek naar hem loopt.