© OM

Zware drugscriminelen snijden oor van tiener België af na diefstal 15 miljoen euro cocaïne

In België hebben zware drugscriminelen een oor afgesneden bij een tiener (17) vanwege een verdwenen partij cocaïne.

Het geweld deed zich in april van dit jaar voor in een boerderij in Meldegem. Het slachtoffer werd volgens Het Nieuwsblad ernstig gemarteld. Aanleiding was een verdwenen partij cocaïne. Samen met een andere jongen moest de tiener een grote partij van honderden kilo’s bewaken. Op een gegeven moment werden ze overvallen door andere criminelen en is de circa 300 kilo buitgemaakt.

De eigenaren van de 15 miljoen euro aan drugs hebben de jongen verantwoordelijk gehouden en denken dat hij de dieven wellicht getipt heeft. Daarop wordt hij meegenomen en gemarteld in de garage van een boerderij. Hierbij gaan de daders bruut te werk en snijden onder meer een oor af.

Uiteindelijk werd de jongen zwaargewond afgezet bij een ziekenhuis in Ecklo. Op camerabeelden was het kenteken te zien van de auto die de gewonde had gebracht. De politie wist vervolgens vier verdachten aan te houden.

De mannen staan terecht voor de marteling en riskeren langdurige gevangenisstraffen. De tiener is voor het leven verminkt en kan zijn hand niet meer gebruiken vanwege doorgesneden pezen.