© Politie

Zware mishandeling in Haags café was doelgerichte actie van viertal met bivakmutsen op

De zware mishandeling van twee mannen in een café aan de Hoefkade in de Haagse Schilderswijk blijkt een doelgerichte actie te zijn geweest. De daders waren vier mannen met bivakmutsen op.

De politie kreeg rond 22.10 uur op dinsdagavond een melding dat er in het café gevochten werd en dat er mogelijk sprake zou zijn van een vuurwapen. Eenmaal in het café werden er geen verdachten aangetroffen, maar troffen de agenten wel twee gewonde mannen aan.

De slachtoffers verklaarden kort daarvoor te zijn aangevallen door vier mannen. Hun belagers waren het café via de achteringang aan de Judith Leysterstraat binnengekomen en waren onherkenbaar doordat zij bivakmutsen droegen. De twee slachtoffers werden door de vier verdachten mishandeld en liepen op diverse plekken letsel op.

Na de zware mishandeling verlieten de daders het café via dezelfde achterdeur. Vermoedt wordt dat daar een auto klaarstond. De recherche onderzoekt nu hoe de daders zijn weggekomen en wat de achtergronden van de zware mishandelingen zijn.