Afgelopen weekend zijn in een onderzoek naar de val een 44-jarige Zwollenaar van een flatgebouw aan de Montverdilaan op woensdagavond 22 oktober, een man en vrouw aangehouden. Het slachtoffer mag van geluk spreken dat hij er nog is nadat hij eerst in zijn hoofd werd geschoten, wegvluchtte en vervolgens van de flat viel.

Eerder werden al een 33-jarige vrouw en man aangehouden. Beide zijn weer in vrijheid gesteld. Afgelopen weekend werden een 47-jarige vrouw en een 28-jarige man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. De 47-jarige vrouw is later in het weekend weer in vrijheid gesteld. De 28-jarige man uit Zwolle blijft vastzitten op verdenking van poging doodslag.

Hij wordt ervan verdacht het 44-jarige slachtoffer na een conflict in een woning op de 8e etage met een vuurwapen in hoofd te hebben geschoten. Na te zijn beschoten vluchtte de slachtoffer via de galerijen van de onderliggende etages naar beneden en kwam daarbij ten val. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht voor nader onderzoek. Na een kort verblijf mocht de man weer naar huis.