‘Geliquideerde ‘Appie’ Belhadj stond op dodenlijst Utrechts moordcommando’

De 29-jarige Abderrahim Belhadj alias ‘Appie’ die maandagochtend werd geliquideerd bij flat Kikkenstein in Amsterdam Zuidoost, stond op een dodenlijst. Hij was één van de mogelijke doelwitten van een Utrechts moordcommando.

Dat meldt De Telegraaf. In het onderzoek 26Koper naar de groep mannen die volgens het OM een moordcommando vormden kwam de naam van Belhadj naar voren. Hij werd hiervoor gewaarschuwd en gaf ook aan te weten dat er een mogelijk conflict speelt.

Bij invallen in het onderzoek naar de vermeende moordcommando troffen agenten foto en video opnames van acht personen aan. De mannen waren in openbare gelegenheden geobserveerd en opgenomen. In een uitzending van Opsporing Verzocht toonde de politie foto’s van vijf mannen waarvan ze niet wisten wie dat waren.

Eén van de mannen op de observatie foto’s en video’s blijkt de doodgeschoten Anderrahim Belhadj te zijn. De politie benaderde hem en hij gaf aan te weten dat er een conflict is waardoor hij op de dodenlijst staat. Volgens Crimesite gaat het om een conflict omtrent een drugstransactie.

Abderrahim Belhadj alias ‘Appie’ werd maandagochtend bij flat Kikkenstein in Zuidoost onder vuur genomen. Hij raakte daarbij zwaargewond en bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen. De politie heeft een foto van de schutter vrijgegeven en is op zoek naar informatie en mogelijke getuigen.

abderrahim belhadj doodgeschoten, liquidatie belhadj zuidoost, dodenlijst belhadj utrecht, abderrahim belhadj liquidatie amsterdam, doden lijst liquidatie appie
De schutter gekleed in het zwart net na de liquidatie © Politie.nl

9 reacties

 1. Appie is een bekende uit de buurt van Zuidplein Rotterdam. Ging om met foute mensen en was zeker een boefje. Als hij je kon oplichten deed hij het zeker. Voor ons in de buurt was het voorspelbaar dat hij een keer de verkeerde tegen zou komen. Zeker sneu voor zijn familie en zijn directe omgeving en die wensen wij ook heel veel sterkte.

  1. Zeker sneu voor zijn familie. Maar man man man, ap was een dief en een oplichter. Heeft zoveel onschuldige mensen pijn gedaan. Mij ook.. heel erg.

 2. Ik volg het liquidatie nieuws graag en de eerste bron is vaak vlinderscrime en niet de telegraaf.. dit blijf ik ook doen ondanks de taal fouten want het is altijd dicht bij de kern en net een andere (interessante) hoek. Raar dat jullie dan naar de telegraaf verwijzen… telegraaf kwam een uur later!?

  1. Het is geen race. Het gaat om betrouwbare informatie! Met een nadruk op betrouwbaar. Je kan moeilijk linken naar iemand die bewezen heeft verkeerde namen te noemen en foto’s te plaatsen. Op Vlinderscrime wordt gewoon alle info zo erop gegooid zonder na te checken of te wachten op bevestiging. Tip komt binnen naam of foto staat er binnen een minuut op.

   Voorbeeld: De broers in Nijmegen zouden gelokt zijn door hun neef Karim de ripper naar eigen woorden van Martin Kok. Een uur later staat er een compleet ander verhaal onder. Dat Najim een conflict had en nu is Karim opeens geen ripper meer. Dus het is helemaal niet raar dat men wacht en linkt naar betrouwbare media.

   Fijne dag verder.

   1. Goede reactie de punten die je benoemt zijn idd niet goed te keuren en daardoor erg lastig om naar te linken. Bedankt voor de reactie.