Marokkaans-Nederlandse politieagent in de cel gegooid ‘want hij lijkt niet op agent’

De Marokkaans-Nederlandse politieagent Anis Raiss (29) werkzaam in Amsterdam is in mei door twee ‘collega’s’ in Twente in een cel gegooid omdat ‘hij er helemaal niet uitziet als agent’.

Dat meldt NRC Handelsblad. De 29-jarige Anis Raiss was samen met zijn broertje naar een politiebureau in Enschede gegaan om aangifte te doen. Toen de agenten niet zo gewillig waren om de aangifte op te nemen, ondanks het feit dat er een afspraak was gemaakt om aangifte te doen, maakte Raiss zich bekend als politieman. Dit ging er niet in bij de Twentse agenten want Raiss ziet er in hun ogen helemaal niet uit als agent. Hoe zo een agent er dan uitziet is een raadsel. Maar we gokken op heel wit en blond, in de ogen van de betrokken agenten.

De situatie liep compleet uit de hand want zijn zogenaamde collega’s weigerden in het systeem op te zoeken of hij ook daadwerkelijk een agent is. De Amsterdamse politieman is in het verleden zelfs bekroond met een zilveren pen als modelagent. Hier hebben ze in Twente blijkbaar schijt aan en de politieman werd hardhandig gearresteerd en in een cellencomplex gegooid. Pas de volgende dag mocht Raiss weer weg toen bleek dat hij zonder reden is aangehouden.

De betrokken agenten waren zeer onbeschoft tegenover hun eigen collega. Toen hij vertelde werkzaam te zijn bij de politie zei een onbeschofte collega/brigadier je werkt zeker bij de schoonmaak. Als agenten hun eigen collega’s al etnisch profileren en zo onbeschoft behandelen hoe zit het dan met de ‘normale’ burgers met een kleurtje of die er op een andere manier anders uitzien, zoals tattoo’s of iets dergelijks. Wat een belachelijke gang van zaken.

19 reacties

  1. Henk, dit verhaal staat ook op NRC. De jongen in kwestie heeft een open interview gegeven, en er is zelfs al vanuit het landelijk korps bevestigd dat dit verhaal klopt en er een onderzoek in wordt gesteld. Vindt je het onwaarschijnlijk omdat je denkt dat dit niet gebeurt? Dan zou ik echt m’n ogen openen, want dan ben je een simpele.

   1. Waarschijnlijk als je blank bent blond met blauwe ogen en henk heet. Heb je weinig te maken met dit soort zaken.. Vandaar zijn achterlijke comment.. Mensen die hun ogen open hebben weten heus wel dat t niet altijd koek en ei is.. Maja , henk is een simpele naam die past ook bij een simpele ziel

  2. Wat een sukkel ben jij zeg. Alleen geloven wat je wilt geloven en voor de resr blind zijn. Je had zo een twentse agent kunnen zijn, sukkeltje

  3. Dit heeft niks te maken met het zogenaamde zwarte pieten gedoe. De man identificeerde zich als collega, toen zij niet geloofden. En de opmerkingen daarbij. Dus!

 1. Goed voor die Marokkaanse kontelikker ze hadden hem een week moeten houden misschien dat hij daar uit ze sprookje zou komen en wakker word loser

 2. Een agent ziet eruit als een idioot en zo gedragen ze ook zoiets zijn niet nader te beschrijven in netjes nederlands marijnus

 3. En juist deze Marokkaanse agenten zijn nodig voor de undercover jobs. Mensen :Behandel je medemens zoals je zelf behandelt wilt worden. Niemand is meer dan een ander. Wie hij/zij ook moge zijn.

 4. Mijn god…waar gaat het hier over….een persoon die zich voordoet als agent.maar zich niet kan legitimeren…..fout jongens…maak niet uit of je marokaan…turk of nederlander bent…als je aangeeft agent te zijn ..moet je je ID laten zien.Het is gewoon een domme sufkop. Daarnaast behoor je wel correct te worden behandeld en had hij zo slim moeten zijn zijn collega’s te bellen of iemand langs te laten komen met ID.Voor de rest als je de Nl wet niet wil respecteren….lekker wegwezen.

 5. Ja dat doen jullie buitenlanders nu allemaal als iets jullie niet zint discrimineren wij en willen wij jullie niet. Gewoon Nederlands leren gaat niet maar wel de scheldwoorden.

  1. Waar slaat dat nou weer op, niet iedereen over een kam scheren madame, daar zijn sommige van jouw soort ook heel goed in het.. hou je commentaar gewoon voor je als je niks zinnigs te zeggen hebt.

 6. Ik snap niet dat deze Turken Erdogan nog steunen. Jullie mogen niets alleen wat Erdogan zegt. Jullie zijn zo bang dat jullie je mond houden en ja knikkers zijn van Erdogan. Het enige wat Erdogan is dreigen.