De Tilburgse politie heeft woensdagavond op de Hekantlaan met acht politieauto’s een auto klemgereden met daarin een vrouw en drie jonge kinderen en dat allemaal om een speelgoedpistooltje. Een zeer panische reactie van de politie.

Bij de politie was kort voor het klemrijden een melding binnengekomen dat vanuit een auto gezwaaid zou worden met een pistool. Toen de auto tot stilstand, nadat ze klem waren gereden door maar liefst acht politiewagens, liepen agenten met hun hand op hun wapen richting de auto. De vrouw en drie kinderen hielden hun handen omhoog en werden gecontroleerd. Na onderzoek bleek het te gaan om een speelgoedpistooltje.

Waarom de politie telkens zo panisch reageert is een raadsel. Ze kunnen ook gewoon eerst een kort onderzoekje doen zoals het voertuig natrekken en langs de betreffende auto rijden en kijken wie er in zit. Je hebt zo door of het om kinderen gaat of levensgevaarlijke criminelen die met pistolen uit ramen zwaaien. Niet gelijk een arrestatieteam oproepen en mensen klemrijden alsof je te maken hebt met een moordcommando.