Slachtoffer politiegeweld Eindhoven overleden in ziekenhuis

schietende agent eindhoven noodweer, rupert l doodgeschoten politie, politiegeweld doodschieten noodweer
Foto: Youtube

De 41-jarige Rupert L. die zwaargewond raakte door twee politiekogels na een ruzie op straat in Eindhoven is woensdag in het ziekenhuis overleden.

Dat meldt Omroep Brabant. Afgelopen zaterdag werd L. in op de Wassenaarstraat na een ruzie neergeschoten door de politie. Sinds de schietpartij werd hij kunstmatig in coma gehouden. Twee dagen geleden ging zijn gezondheid achteruit en vandaag is hij overleden.

24 Reacties op Slachtoffer politiegeweld Eindhoven overleden in ziekenhuis

 1. Fucking acab #machtmisbruik

  Denk dat ze hier het zelfde moeten doen als in Engeland alleen een arrestatie team uit rusten met vuurwapens straat agentjes moeten het maar doen met hun wapen stok en pepperspray

 2. Ik denk dat ze hier maar uitgerust moeten gaan worden met tasers.
  Telkens iemand overhoop schieten als je je bedreigd voelt is ook niet de beste oplossing lijkt me. En de pussy’s van de Nederlandse politie voelen zich al heel snel bedreigd.

 3. Als dit kan gebeuren, kan, het een ieder gebeuren, ook al wil je een agent slaan, zonder wapen, en hun zijn met z,n tweeën, schiet je toch niet iemand dood,waar gaan We naar toe

 4. Mmmm, zou de meeste mensen weleens in dezelfde situatie willen zien, lekker makkelijk oordelen. Dit zijn trouwens vaak dezelfde mensen die (als er een kennis is beroofd ofzo) lopen te schreeuwen dat de politie harder moet optreden….

 5. mensen zoeken steeds maar weer hun grenzen op tot hoever ze kunnen gaan en die grens is niet bij iedereen het zelfde ook niet bij agenten.
  je wordt niet voor niets aan gesproken of aangehouden, en dan kan je gewoon gehoor geven aan de vraag en je fatsoen houden.

  Nee we vinden het raar dat wanneer een agent, die duidelijk door de “dronken” man met de arm om het hoofd van de agent geklemd wordt, zogenaamd uit angst wordt neergeschoten.
  Maar niet dat diezelfde “dronken” man de agent doel bewust wilt verwonden (laten we het zacht uitdrukken)

  De aanloop van het incident staat ook niet op film en zal ook niet door een “betrouwbare” ooggetuigen zijn waargenomen, maar veel wijst erop dat er al wat gaande moest zijn geweest. Bijvoorbeeld de rij auto`s achter de politie wagen (de mensen zijn zelfs al uit de auto gestapt wat vaak duidt op al langere tijd stilstaan) om maar te zwijgen over het feit dat iemand uit zijn zolderraampje gaat hangen om dit filmpje te maken.

  en dan ook nog “smakelijk” gekopt door de media,

  “” Agressieve dronken Eindhovenaar overleden aan gevolgen noodweer politie””
  Had wat mij betreft een betere kop geweest

 6. Jongens ik ben zwaar tegen politie geweld maar denk even na voordat je iets post. Dit is zelfverdediging geweest. Wat doe je dan als er iemand al zwaaiend met een mes op je afstapt? Vragen of hij wil stoppen? Aai over z’n bol? Geen flauwekul zoeken om maar op wat voor manier dan ook de smeris af te bekken mensen. Ben het lang niet altijd eens met de politie maar ze zijn er wel voor onze veiligheid. Dit soort mensen afschieten is dan ook in sommige gevallen terecht. Zo ook bij deze situatie.

 7. Kom op mensen, zo te zien was deze man ongewapend? Waar is de peperspray waar is de wapenstok? Gelijk schieten op fatale plekken is toch gwn moord? Duidelijk dat deze man dronken is en wankelt op zijn benen, hier waren duidelijk geen kogels nodig om deze man te overmeesteren.

  Durft te wedden dat deze 2 amateurs nog niet zo lang bij de politie lopen!

  Dus als ik de volgende x fysiek wordt aangevallen heb ik ook het recht om iemand gwn dood te schieten, zou dan dus alleen vervolgd worden voor verboden wapenbezit?

 8. Ondanks het feit dat dit duidelijk een noodsituatie betreft vindt ik dat de agent niet het recht had om hem neer te schieten. Helemaal omdat ze met ze 2e zijn en ze ook andere middelen in hadden kunnen zetten zoals de wapenstok of pepperspray. Waar gaan we toch heen met dit land het begint steeds meer op Amerika te lijken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*