Slachtoffer politiegeweld Eindhoven overleden in ziekenhuis

De 41-jarige Rupert L. die zwaargewond raakte door twee politiekogels na een ruzie op straat in Eindhoven is woensdag in het ziekenhuis overleden.

Dat meldt Omroep Brabant. Afgelopen zaterdag werd L. in op de Wassenaarstraat na een ruzie neergeschoten door de politie. Sinds de schietpartij werd hij kunstmatig in coma gehouden. Twee dagen geleden ging zijn gezondheid achteruit en vandaag is hij overleden.

3 reacties

  1. Jongens ik ben zwaar tegen politie geweld maar denk even na voordat je iets post. Dit is zelfverdediging geweest. Wat doe je dan als er iemand al zwaaiend met een mes op je afstapt? Vragen of hij wil stoppen? Aai over z’n bol? Geen flauwekul zoeken om maar op wat voor manier dan ook de smeris af te bekken mensen. Ben het lang niet altijd eens met de politie maar ze zijn er wel voor onze veiligheid. Dit soort mensen afschieten is dan ook in sommige gevallen terecht. Zo ook bij deze situatie.

  2. Kom op mensen, zo te zien was deze man ongewapend? Waar is de peperspray waar is de wapenstok? Gelijk schieten op fatale plekken is toch gwn moord? Duidelijk dat deze man dronken is en wankelt op zijn benen, hier waren duidelijk geen kogels nodig om deze man te overmeesteren.

    Durft te wedden dat deze 2 amateurs nog niet zo lang bij de politie lopen!

    Dus als ik de volgende x fysiek wordt aangevallen heb ik ook het recht om iemand gwn dood te schieten, zou dan dus alleen vervolgd worden voor verboden wapenbezit?

  3. Ondanks het feit dat dit duidelijk een noodsituatie betreft vindt ik dat de agent niet het recht had om hem neer te schieten. Helemaal omdat ze met ze 2e zijn en ze ook andere middelen in hadden kunnen zetten zoals de wapenstok of pepperspray. Waar gaan we toch heen met dit land het begint steeds meer op Amerika te lijken.