In Rotterdam heeft de politie na een tip over gewapende mannen een kamer met een grote hoeveelheid drogende wiettoppen aangetroffen. Drie mannen zijn aangehouden.

Agenten kreeg afgelopen nacht een tip binnen dat in de Jaersveltstraat twee mannen zouden staan met een vuurwapen. Ter plaatse kwam een man uit het portiek die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte, een 29-jarige Bulgaar, werd gefouilleerd maar bleek niets bij zich te hebben.

Kort daarna kwamen nog twee mannen uit het portiek. Het tweetal, Bulgaren van 21 en 41 jaar, werden eveneens gefouilleerd maar ook zij bleken niets bij zich te hebben. Omdat de drie mannen volgens de politie sterk naar wiet roken werden ze aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De woning van waaruit ze kwamen werd vervolgens doorzocht.

In de betreffende woning werd een kamer met een grote hoeveelheid wiettoppen ontdekt. De 21,7 kilo aan toppen lagen te drogen. Van vuurwapens bleek geen sprake te zijn. De politie onderzoekt de zaak.