De politie heeft beelden vrijgegeven van de ontvoering van de 36-jarige Wendel Meijer bij zijn bedrijf in Zaandam.

In Opsporing Verzocht zijn camerabeelden getoond van het moment van de ontvoering. Te zien is hoe Wendel Meijer zijn bedrijf rond 21.30 uur verlaat en nietsvermoedend naar zijn auto loopt. Vervolgens komt een witte Audi, die een paar meter verderop geparkeerd stond, in actie en rijdt naar het slachtoffer. Een aantal mannen stappen uit en zijn een tijdje bezig met Wendel. Vermoedelijk binden ze hem op dat moment vast met tie-wraps of iets dergelijks. Daarna wordt Wendel Meijer meegenomen en verdwijnen de daders met het slachtoffer.

Wendel Meijer werd vorige week dinsdag bij zijn bedrijf aan de Sluispolderweg in Zaandam onder dwang meegenomen door mannen in een witte Audi A4. In de nacht zaterdag op zondag is de gebruikte Audi uitgebrand in Lelystad.

Een paar dagen later werd de 21-jarige Amsterdammer Soufyan Essabaouni beschoten en ontvoerd. De twee ontvoeringen zouden met elkaar te maken hebben. Mogelijk zou er zelfs een derde ontvoering zijn geweest. De ontvoeringen zouden te maken hebben met een ripdeal.