Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

10 jaar plus tbs met dwangverpleging voor doodsteken krantenbezorgster in Schiedam

De 30-jarige Biko M. is veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van krantenbezorgster Anita van Dijk in Schiedam. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De rechtbank acht doodslag bewezen en ziet M. als levensgevaarlijk. Het wordt hem kwalijk genomen dat hij nooit iets heeft gezegd en weigert mee te werken aan een onderzoek door gedragsdeskundigen. M. kamp al sinds zijn zestiende met psychische problemen en gedwongen opnames.

Op 13 mei heeft de 30-jarige Biko M. het slachtoffer zeven keer gestoken. De verdachte zelf ontkent betrokken te zijn geweest bij de steekpartij. Een week na de aanval overleed het slachtoffer in een ziekenhuis. De politie startte een onderzoek wat leidde naar de opgepakte man.

Ondanks het feit dat hij ontkent betrokken te zijn geweest is er dna-materiaal aangetroffen onder de nagels en op de kleding van Anita van Dijk. In zijn woning werd een trui met dna van het slachtoffer gevonden, waarvan hij zegt niet te weten hoe de trui in zijn woning is terecht gekomen. M. moet nu tien jaar de gevangenis en krijgt daarna ook nog tbs met dwangverpleging.