Tientallen kilo’s cocaïne in container en een Rotterdammer zonder ID in Nieuwdorp

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vondst van een partij cocaïne in een container bij een bedrijf in Nieuwdorp. Er is een aanhouding verricht.

Bij de politie kwam maandag rond 00.20 uur melding van douaniers dat bij een bedrijf aan de Finlandweg een bestelauto was aangetroffen. De douane vertrouwde het niet en schakelde de politie in. Agenten kwamen daarop ter plaatse en stelden een onderzoek in.

In de auto zat een 21-jarige man uit Rotterdam. Omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen, werd hij aangehouden. De Rotterdammer is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Een paar uur later, maandagmorgen, werd op een terrein aan de Finlandweg tijdens de reparatie aan een container een partij drugs van enkele tientallen kilo’s gevonden. Uit onderzoek bleek het te gaan om cocaïne.

De partij werd gevonden in de buurt van de plaats waar de Rotterdammer werd aangehouden. Er is een onderzoek ingesteld naar zijn mogelijke rol en/of betrokkenheid.