10 kilo wiet & auto in beslag genomen na doldwaze rit

Maandag 18 februari reden agenten ’s middags rond in de omgeving van Rucphen toen zij plotseling uit tegenoverestelde richting een personenauto met zeer hoge snelheid in hun richting zagen komen. Dit voertuig raakte daarbij bijna twee wandelaars. Dit viel allemaal nogal op en de agenten zetten daarop de achtervolging in.

Toen de roekeloze bestuurder met hoge snelheid de Ettenseweg in Roosendaal opreed raakte hij de macht over het stuur kwijt, waardoor hij van de weg vloog en tot stilstand kwam tegen een boom.

De achtervolgende agenten zagen de bestuurder op eigen kracht uit zijn auto komen en liepen naar hem toe voordat hij opnieuw vluchtte. Agenten vertelden de man dat hij was aangehouden voor het veroorzaken van gevaar op de weg, ook wel bekend als een artikel 5. Toen de man zich wilde legitimeren en het dashboardkastje opendeed om zijn rijbewijs te pakken, roken de agenten een sterke wietgeur in en rondom het voertuig.

Bij doorzoeking van het voertuig werd al snel duidelijk waarom de man zo graag uit handen van de politie wilde blijven. Want er werd ruim 10 kilo wiet gevonden. Daarop werd de verdachte direct aangehouden op overtreding van de Opiumwet.

De verdachte is een 28-jarige man uit Oudenbosch. Hij is in verzekering gesteld en zit op dit moment nog vast. Zijn auto waar hij de doldwaze rit mee heeft gemaakt is in beslag genomen.

Bron: Politie