Vijf jaar de bak in voor de smokkel van 127,7 kilo heroïne

Maandag 18 februari heeft de rechtbank in Rotterdam een man uit Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor de invoer van 127,7 kilo heroïne.

Tegen drie medeverdachten werden straffen van 4 tot 6 jaar geëist. Allen werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Het onderzoek naar het transport werd gestart nadat er informatie/tip uit Turkije was binnengekomen bij de politie. Eind 2010 kwam de Nederlandse politie op het spoor van een container die vanuit Iran via Dubai naar Antwerpen werd verscheept. In een lading levensmiddelen bleek 127,7 kilo heroïne te zitten. De uiteindelijke bestemming van de container was Nederland.

Bij het lossen van de container in Arnhem kwam de politie in actie en hield de eigenaar van het geadresseerde bedrijf en zijn vriend en rechterhand aan. Ook de ex van de hoofdverdachte en een medeverdachte werden aangehouden. Volgens justitie werd de groothandel in levensmiddelen als dekmantel gebruikt om drugs het land binnen te smokkelen.

Volgens de rechtbank in Rotterdam was er tegen drie medeverdachten onvoldoende bewijs en daarom zijn ze alle drie vrijgesproken. De hoofdverdachte moet als enige de bak in, voor een duur van 5 jaar.