10 maanden cel voor man uit Nieuwegein na verkrachting minderjarig meisje

Een man uit Nieuwegein is door de rechtbank veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf en tbs voor het verkrachten van een minderjarig meisje.

De 27-jarige verdachte leerde in 2012 een minderjarig meisje kennen via internet. In eerste instantie stuurde het meisje vrijwillig foto’s en filmpjes naar de verdachte en na enig aandringen kreeg de verdachte ook afbeeldingen waarop het meisje bepaalde handelingen bij zichzelf verrichtte. Daarnaast maakte hij stiekem opnamen van handelingen die het meisje voor een webcam verrichtte.

Vervolgens dreigde de man die intieme foto’s en filmpjes op internet te zetten of naar haar school of anderen te versturen. Dit alles om het meisje tot een afspraak te dwingen. In augustus 2012 kwam het uiteindelijk tot een ontmoeting in Dieren. Tijdens die afspraak heeft de verdachte het meisje verkracht. Dit blijkt onder meer uit de verklaring van het meisje en de WhatsApp-berichten tussen de verdachte en het meisje.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte een uiterst bedreigende situatie creëerde voor het meisje dat hij verkrachtte. Hij maakte op berekenende wijze misbruik van haar vertrouwen. Het hele gebeuren had grote impact op het meisje en heeft dat nog steeds. Naast een celstraf legt de rechtbank ook tbs op. Hij moet zich onder meer laten opnemen in een zorginstelling en meewerken aan een behandeling. Daarnaast mag de verdachte geen contact zoeken met minderjarigen.