Blokken cocaïne in sporttassen © politie.nl

100 kg coke en arrestaties in De Pijp in Amsterdam

De Amsterdamse recherche heeft na een onderzoek een partij van 100 kilogram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Drie verdachten zijn door een arrestatieteam opgepakt in De Pijp.

De zaak kwam aan het rollen door informatie uit een lopend onderzoek. Tijdens het onderzoek stuitte het rechercheteam maandag 29 februari op een aantal verdachten waarvan vermoedt werd dat ze handelden in cocaïne.

Een observatieteam hield de verdachten in de gaten en na een overdracht werd overgegaan tot arrestatie. In Amsterdamse Pijp werden de verdachten aangehouden op straat. Het gaat om bekenden van de politie in de leeftijd van 23 tot 52 jaar oud.

Na de aanhoudingen werd een woning doorzocht en troffen rechercheurs 50 kilo cocaïne aan. Bij verder onderzoek in een auto werd nog eens 50 kilogram coke gevonden. Naast de drugs zijn een vuurwapen, mobieltjes en tablets in beslag genomen.

“Handel in verdovende middelen gaat vaak gepaard met geweld. Het gaat hier om een grote hoeveelheid cocaïne en ik ben trots op de collega’s die ervoor zorgden dat niet alleen de verdovende middelen van de markt gaan maar ook weer een vuurwapen. We hebben nu drie verdachten aangehouden maar ik sluit niet uit dat er nog meer zullen volgen.” Aldus chef regionale recherche Amsterdam, Olivier Dulith.