Chapo interview met Sean Penn voor Rolling Stone. © screenshot

Chapo’s dochter ‘is zijn dochter NIET en praat ONZIN’

De bewering dat de baas van het Sinaloa-kartel, Joaquin ‘El Chapo’ Guzman Loera, twee keer in de VS is geweest terwijl hij op de vlucht was, wordt glashard ontkend door zijn vrouw Emma Coronel. Niemand van de familie Guzman kent de zogenaamde dochter die dit claimt.

Volgens Chapo’s huidige vrouw is hij zeker niet in de Verenigde Staten geweest terwijl hij op de vlucht was. Zijn zogenaamde dochter die dit beweert in The Guardian, isvolgens Emma Coronel, niet zijn dochter.

Volgens haar zou de dame, Rosa Isela Guzman, brieven hebben geschreven naar Chapo terwijl hij in de gevangenis zat. In de brieven zei ze dat haar moeder haar verteld had dat zei de dochter is van de baas van het Sinaloa-kartel. Chapo kent Rosa Isela en haar moeder niet.

Coronel zegt dat er een onderzoek plaats zal vinden en mogelijk ook een dna-test om erachter te komen of Rosa Isela daadwerkelijk Chapo’s oudste dochter is. Chapo’s zussen Armida en Bernarda kennen haar in ieder geval niet. Het lijkt er steeds meer op dat The Guardian een fantast heeft geïnterviewd. De claims van Rosa Isela Guzman zijn nogal ongeloofwaardig.