100 kg wiet en ton cash aangetroffen bij invallen

Bij een grote actie van politie inzake georganiseerde hennepteelt zijn tien verdachten aangehouden en is  een aanzienlijke hoeveelheid wiet en geld in beslag genomen. Op zestien locaties zijn invallen gedaan waaronder een growshop in Assen.

De politie had informatie over een groep mensen die zich vermoedelijk vanuit een growshop aan de Nijverheidsweg in Assen bezig zou houden met de grootschalige handel en export van hennep. Hierop werd een onderzoek gestart wat leidde tot de invallen van vandaag.

De actie begon vanochtend met een inval bij een growshop aan de Nijverheidsweg in Assen. Daar zijn zes verdachten aangehouden. De overige vier verdachten zijn op andere locaties aangehouden. Het gaat om negen mannen in de leeftijd van 22 tot en met 70 jaar oud uit Assen en omgeving en een 46-jarige man elders uit het land. Allen worden verdacht van handel in verdovende middelen, witwassen van crimineel geld en/of het deelnemen aan een criminele organisatie.

Bij de invallen is een aanzienlijke hoeveelheid wiet, een hoeveelheid harddrugs en een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen en in beslag genomen. In totaal werd er ruim 100 kilogram aan gedroogde toppen gevonden en ruim 100.000 euro aan contanten. Tevens is er beslag gelegd op acht auto’s.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl