1000 kilo hasj gestolen in Spanje

In Spanje heeft een groep gemaskerde mannen rond de jaarwisseling hun slag geslagen bij een gebouw in de haven van de Spaanse stad Huelva. Daar hebben ze ruim 10 miljoen euro aan hasj gestolen. De mannen zijn rond middernacht het gebouw binnengedrongen en namen dertig balen met hasj mee met een gewicht van ongeveer 1000 kilo. Ze zijn gevlucht in twee terreinwagens, waarvan er één met een aanhangwagen.

Ondanks al het geluid/herrie/muziek rond de jaarwisseling hebben bewoners van nabijgelegen woningen de roof tóch opgemerkt. Zij hebben de politie gewaarschuwd, maar toen zij arriveerden waren de mannen al gevlucht met de buit.

Volgens Spaanse media was er tijdens de roof geen bewaker aanwezig in het gebouw. De politie heeft met veel agenten de omgeving uitgekamd, maar daarbij is niets gevonden.

Dit is overigens niet de eerste keer dat een dergelijke roof wordt gepleegd in Spanje. Want eerder werden er al drugs gestolen uit het Instituut voor Toxicologie in Sevilla, de hoofdbureau van de politie in dezelfde stad en een depot in de haven van Málaga. Daarbij werden enkele honderden kilo’s in drugs gestolen.

De Spaanse overheid heeft nu versneld een afvalverbrandingsinstallatie gebouwd, zodat in beslag genomen drugs zo snel mogelijk vernietigd kunnen worden.