De politie heeft in een lopend onderzoek naar synthetische drugs en witwassen onder meer een grote hoeveelheid geld, een revolver en een Mercedes SUV in beslag genomen.

Een observatieteam van de politie zag maandag hoe er in Amsterdam een overdracht plaatsvond van een groot geldbedrag. Vervolgens kwam de politie in actie en heeft meerdere verdachten aangehouden. Het gaat om een 38-jarige Zaandammer en een 41-jarige Portugees zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Vervolgens zijn er in twee woningen, in Eindhoven en Zaandam, doorzoekingen gedaan. Op het adres in Eindhoven is een derde verdachte aangehouden. Deze 38-jarige verdachte liep nog in een voorwaardelijke invrijheidsstelling van een in 2016 opgelegde straf van vijf jaar.

Tijdens de doorzoekingen heeft de politie beslag gelegd op precursoren voor de productie van amfetamine, een geldbedrag van ruim honderdduizend euro, MDMA-pillen, een revolver, jammers, diverse gegevensdragers en twee voertuigen waaronder een luxe Mercedes SUV. Het onderzoek naar drugshandel en witwassen wordt voortgezet.