De advocaat van Ridouan T. heeft tijdens de eerste zitting van haar cliënt aangegeven dat er veel onwaarheden zijn verspreid omtrent T. en zijn aanhouding.

Inez Weski meldt dat Ridouan T. rond 3.45 uur (lokale tijd) door de Dubai Police en Marokkaanse agenten werd aangehouden. Hierbij zou hij zijn mishandeld. Volgens Weski is het oog van haar cliënt dichtgeslagen en kan hij nauwelijks lopen. T. zou hebben aangegeven naar Marokko te willen worden overgebracht en niet naar Nederland. Hier werd geen gehoor aan gegeven en de politie van Dubai heeft T. overgedragen aan Nederland. Dat ging volgens Weski niet volgens de wet.

Verder meldt de advocaat dat Nederland doelbewust Dubai heeft opgehitst met valse informatie. Zo ook alle berichten die gelekt werden naar bepaalde (rechtse) media waarin Ridouan T. gelinkt werd aan Iran. Hier bleek later niets van te kloppen. T. zat al sinds 2016 in Dubai en pendelde niet tussen Iran of andere gebieden/locaties.

Het onderzoek rond Ridouan T. kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om T. die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin.

T. en Saïd R. worden verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces. Of en zo ja wanneer dit ook al gaan gebeuren is niet bekend.