Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

11 jaar gevangenisstraf voor dealer die fentanyl pillen leverde aan rapper Mac Miller

Een rechtbank in de Verenigde Staten heeft een dealer die de pillen leverde aan de overleden rapper Mac Miller, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar.

De rapper kwam in september 2018 om het leven door een overdosis. Na onderzoek werd Ryan Reavis aangehouden voor het leveren van de pillen. Miller dacht oxycodon te kopen maar er bleek fentanyl in te zitten. De drug is veel krachtiger dan oxycodon’s en in combinatie met alcohol werd dit de rapper fataal.

De verdachte heeft afgelopen najaar schuld bekend inzake het verstrekken van de pillen. Hij zou ze hebben geleverd aan de kleinere dealer die de drugs weer doorverkocht aan Mac Miller. Tegen deze dealer en een andere tussenpersoon loopt nog een rechtszaak. Reavis zelf moet een straf van 11 jaar uitzitten voor zijn rol bij de dood van de rapper.

Miller, die officieel Malcolm McCormick heette, worstelde al jaren met verslavingen. Hij was 26 jaar oud toen hij om het leven kwam door een overdosis. Fentanyl is volgens de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC de grootste veroorzaker van fatale overdoses in de VS.