De politie in Rotterdam heeft na verdacht gedrag van een automobilist een groot cash geldbedrag van rond de 110.000 euro en cocaïne aangetroffen in een verborgen ruimte en in beslag genomen.

Agenten werden zaterdag 15 september gealarmeerd door het gedrag van een automobilist bij een woning aan de Polderstraat. Toen de man kort daarna weer wegreed heeft de politie de verdachte aan de kant gezet voor een controle. In een verborgen ruimte werden twee pakketten met elk 10K cash aangetroffen. De twee inzittenden, Albanezen van 30 en 41 jaar, werden aangehouden op verdenking van witwassen.

Na overleg en toestemming van het Openbaar Ministerie (OM) hebben agenten de woning aan de Polderstraat, waar de man vandaan kwam, doorzocht. In het pand bleek nog veel meer cash geld te liggen. Verder werd er ook munitie, geldtelmachines, enkele tientallen grammen cocaïne en verpakkingsmaterialen gevonden.

Uiteindelijk is besloten om een derde pand aan de Prinsendijk te doorzoeken. De bewoonster is de zus van de 25-jarige Albanese man die bij de Polderstraat werd aangehouden. In een verborgen ruimte in de auto van de vrouw trof de politie 2 kilo cocaïne en 32.000 euro aan. In totaal is er in om en nabij de 110.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen bij de verdachten.