Zaterdag heeft de politie bij de controle van een bestelbus in Delft een grote hoeveelheid wiet aangetroffen en in beslag genomen. In de bestelbus bleken zeven grote dozen te liggen met daarin in totaal 94 kilo wiet. In een opslagruimte werd nog eens 24 kilo wiet gevonden.

Agenten controleerden het voertuig waarin een 42-jarige man uit Vlaardingen reed. Tijdens de controle roken de agenten een sterke wietlucht. Dit in combinatie met een zenuwachtige bestuurder was reden genoeg voor de agenten om het voertuig te doorzoeken.
In de bestelbus bleken zeven grote dozen met in elke doos twaalf professioneel gesealde zakken met wiet. In totaal bleek er in de dozen 94 kilo wiet te liggen. De dozen met wiet werden in beslag genomen en de bestuurder uit Vlaardingen is aangehouden.
In het daaropvolgend onderzoek, naar de herkomst van de wiet, doorzocht de politie onder meer een opslagruimte met hulp van een drugshond. Ook daar troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid wiet in professionele gesealde zakken. In totaal lag er 24 kilo in de opslagruimte. Daarnaast werden onder andere een geldtelmachine, een grote kluis, lege sealzakken, een machine om zakken te sealen en enkele jerrycans met groeimiddel aangetroffen en in beslag genomen.