Een klein beetje hasj. © Crime-Nieuws.nl

12.000 kilo hasj gepakt in slechts 48 uur in zuiden van Spanje

De Spaanse politie heeft bij verschillende acties in 48 uur ruim 12.000 kilogram hasj aangetroffen en in beslag genomen. De acties waren in het zuiden van het land.

Het eerste incident was toen politieagenten een verdacht busje zagen en een stopteken gaven. Bij controle in de wagen werden balen met hasj aangetroffen. In totaal ging het om 11 balen met een gewicht van 375 kilogram.

Enkele uren daarna was het weer raak toen agenten een verdachte drugshandelaar achtervolgden. Met hoge snelheid probeerde de man te ontkomen en reed op een gegeven moment een garage in en wist te ontsnappen via het dak. Bij verder onderzoek nam de politie 4900 kilo hasj, acht gestolen SUV’s met valse kentekens en een doorgeladen pistool.

Bij een ander incident onderschepte de politie een drugstransport op het strand. Daar werden drugssmokkelaars op heterdaad gepakt met 117 balen hasj met een gewicht van 3500 kilogram. De rest werd gepakt bij nog een achtervolging. De stijging van de onderschepte partijen heeft te maken met het feit dat dit het seizoen is dat er geoogst wordt in Marokko.