Politieauto crasht frontaal op spookrijdende verdachten op de vlucht op de A1

Op de A1 is een politiewagen van de Landelijke Eenheid in een frontale botsing gekomen met een aantal verdachten die spookrijdend probeerden te vluchten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er rond 04.00 uur melding bij de meldkamer van een mogelijke ram- of plofkraak bij de Albert Heijn aan De Kolk in Delden. Gealarmeerde agenten zagen bij de supermarkt een auto met hoge snelheid wegrijden. Daarop werd de achtervolging ingezet.

De achtervolging nam ruim een uur in beslag en ging dwars door Gelderland heen. De bestuurder van het vluchtende voertuig besloot om spookrijdend de A1 ter hoogte bij Deventer op te rijden. Daar besloten de politieagenten, die achter de auto aanreden, om de achtervolging te staken in verband met de dan mogelijke gevaarlijke verkeerssituaties.

Een politievoertuig van de Landelijke Eenheid kwamen echter op dat moment de verdachten tegemoet rijden. Een frontale aanrijding kon niet voorkomen worden en beide auto’s botsten tegen elkaar. De twee personen die in de vluchtauto zaten zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten gaan met onder andere nekklachten en lichte verwondingen zich onder behandeling laten stellen bij de huisarts.

Bij onderzoek in de Albert Heijn in Delden bleek geen sprake van een ram- of plofkraak maar van een poging snelkraak. Toen de daders de winkel binnen waren gekomen ging het alarm af en ontstond er een rookgordijn. Hierdoor zagen de inbrekers helemaal niets meer en sloegen opde vlucht. De politie onderzoekt of de twee aangehouden mannen 28 jaar 24 jaar, afkomstig uit Den Haag, mogelijk ook betrokken zijn bij deze inbraak en andere soortgelijke inbraken in de regio.