Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

12 jaar cel geëist voor poging liquidatie op neef in Utrecht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 12 jaar cel geëist voor een liquidatiepoging op 12 november 2015 op de Tiberdreef in Utrecht. De verdachte zou die dag zijn neef hebben proberen dood te schieten.

Naast de poging liquidatie wordt de 31-jarige man ook verdacht van verboden wapenbezit, brandstichting en een poging inbraak. De oorzaak van de ruzie tussen de verdachte en zijn neef, het slachtoffer, is volgens justitie een ontvoering in 2011.

De persoon die toen ontvoerd werd, was de schoonvader van het slachtoffer in de liquidatiezaak. De verdachte was boos omdat zijn neef hem zou hebben aangewezen als de ontvoerder. Zijn neef zou hem verraden hebben; hij zou hem ‘door zijn kop schieten’. Aldus het OM.

Er volgden meerdere incidenten waaronder een inbraak in de zomer van 2015 bij twee ooms van het slachtoffer. De verdachte werd hierbij op heterdaad betrapt. In november was er wederom een ruzie tussen de twee ooms en de verdachte.

Op 12 november liep het bij een afspraak op de Tiberdreef helemaal uit de hand. Het slachtoffer werd onder vuur genomen en in zijn arm, benen en buik geraakt. De schutter vluchtte weg en ging er vandoor in een zwarte auto die later uitgebrand werd gevonden aan de Mignondreef.

Volgens het OM is er genoeg bewijs dat de verdachte op zijn neef heeft geschoten. De kleding, het letsel, het vuurwapen met de lege patroonhouder die in de afgebrande auto is gevonden, en meerdere verklaringen. Het OM heeft voor de poging liquidatie, brandstichting en poging inbraak 12 jaar cel geëist.