Lijntjes cocaïne © crime nieuws

24 maanden cel geëist tegen Zweed voor cokesmokkel vliegveld Hilversum

Tegen een man (35) uit Zweden is een gevangenisstraf geëist van 24 maanden voor het smokkelen van cocaïne. De man werd gepakt toen hij met een vliegtuig naar Hilversum vloog en werd geobserveerd door de politie.

Bij de politie kwam op zondag 2 oktober 2016 een tip dat die dag een vliegtuigje uit Zweden zou landen op vliegveld Hilversum om drugs op te halen. Agenten gingen naar het vliegveld toe en zagen rond vier in de middag een vliegtuig landen.

De piloot bleef op het vliegveld en de passagier vertrok in een auto. Hij werd gevolgd door een aantal agenten, en een tweede groep bleef het vliegtuigje observeren. De volgende ochtend 3 oktober omstreeks 10.00 kwam de man terug naar Hilversum. Op het moment dat hij samen met de piloot naar het vliegtuig liep om te vertrekken, hield de politie de twee mannen aan. In een tas werd twee kilo cocaïne aangetroffen.

De verdachte verklaarde helemaal niet van plan te zijn geweest om cocaïne te smokkelen. Naar eigen zeggen was hij in Nederland omdat hij van plan was een huis te huren in Amsterdam. De cocaïne had hij van ‘een vriend van een kennis’ gekregen. Hij kwam naar het vliegveld om de piloot voor de heenreis te betalen en was zeker niet van plan om op het vliegtuig te stappen.

De piloot verklaarde in eerste instantie dat hij op de verdachte stond te wachten om hem terug te vliegen naar Zweden, maar kwam daar later weer op terug. Voor de poging 2 kilo cocaïne te smokkelen is 24 maanden cel geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.