12 jaar cel geëist voor schieten in gezicht man bij poging tot liquidatie vanwege schuld van 2000 euro

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 12 jaar gevangenisstraf geëist voor het in het gezicht schieten van een man bij een poging tot liquidatie vanwege een schuld van 2000 euro.

De 40-jarige man wordt ervan verdacht vorig jaar op 13 september een man in zijn gezicht te hebben geschoten. De twee mannen hadden al een tijdje contact over geld dat de verdachte moest krijgen van het slachtoffer. Die dag belde de verdachte rond 4.00 uur het slachtoffer om naar een café te komen. Daar aangekomen vroeg de verdachte meteen om 2000 euro. Toen het slachtoffer dat niet kon geven, werd die door een tweede man in een auto getrokken.
 
Er werd een paar minuten rondgereden waarbij de verdachte bleef dreigen dat hij het slachtoffer zou doodschieten als hij zijn geld niet kreeg. Uiteindelijk zet hij ook een vuurwapen tegen het gezicht van het slachtoffer en schiet. ‘Het slachtoffer hoorde een knal en voelde de kogel via zijn neus door zijn gezicht gaan,’ aldus de officier van justitie op zitting. Het slachtoffer hield zich dood en werd door de medeverdachte uit de auto gegooid.

Dat het slachtoffer niet om het leven is gekomen is een wonder. De kogel blijkt door zijn linker neusgat zijn gezicht binnen te zijn gedrongen en is onder zijn rechteroog weer naar buiten gekomen. De verdachte dacht volgens het OM daadwerkelijke dat het slachtoffer dood was maar kwam later erachter dat dit niet het geval was. Toen hij zijn vriendin een nieuwsbericht voorhield waaruit bleek dat de man niet dood was, zei verdachte dat hij ‘f%$&*d’ was, aldus de officier.

De officier van justitie heeft 12 jaar gevangenisstraf voor poging tot moord en wederrechtelijke vrijheidsberoving geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.