© Politie

Uzi’s, AK-47’s, granaten en cash in ondergrondse wapenopslag in bos Zwolle

In de ondergrondse wapenopslag die in een bos in Zwolle werd ontdekt bleken bijna 25 wapens te liggen, waaronder Uzi’s en AK-47’s.

Dat bleek vandaag tijdens de eerste zitting tegen de twee verdachten. Op 8 september kreeg de politie een melding van een wapenvondst op een bosperceel aan de Schellerdijk in Zwolle. Uit de grond zijn meerdere tonnen gehaald. Daarin bleken verschillende automatische vuurwapens en geld te liggen. Na onderzoek is een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van wapenbezit en wapenhandel.

Eerder is al bekend gemaakt dat een van de gevonden wapens gebruikt is bij de liquidatie op Henk Wolters in december 2019. Wolters is toen in de buurt van zijn huis doodgeschoten met een automatisch vuurwapen. Na onderzoek verdenkt de politie de opgepakte verdachte nu ook van betrokkenheid bij de liquidatie. Wat zijn precieze rol is geweest wordt nader onderzocht.

Een derde verdachte werd na verder onderzoek aangehouden door de politie. Twee van de drie verdachten zitten nog vast. Vandaag was de eerste zitting waarbij bleek dat er in de ondergrondse opslag een aanzienlijke partij vuurwapens werd gevonden. Daarnaast werden twintig granaten gevonden en 30.000 euro cash.