12 jaar cel geëist voor spectaculaire overval met explosieven op SecurCash in Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 12 jaar cel geëist tegen een 39-jarige Belg op verdenking van betrokkenheid bij een spectaculaire overval op geldtransportbedrijf SecurCash in Rotterdam.

Begin april 2011 sloegen gewapende overvallers toe bij een vestiging van SecurCash aan de Kiotoweg in Rotterdam. In de vroege ochtend bliezen de daders zich een weg naar binnen met zware explosieven. Vervolgens gingen de overvallers, gekleed in het zwart, als commando’s naar binnen en hebben schoten gelost.

Eén van de beveiligers kreeg een kogel in zijn rug tijdens de overval. Omdat de kogel op een zeer riskante plek naast de wervelkolom zit, is hij niet geopereerd en heeft tot de dag van vandaag een kogel in zijn lichaam zitten.

Na onderzoek van de recherche (telefoongegevens en kentekens van de vluchtauto’s) kwam de politie uit bij de woning van hoofdverdachte Vincento P. in het Belgische Charleroi. De verdachte werd in november 2013 aangehouden en zit sindsdien vast.

Het OM vermoedt dat vijf mannen betrokken waren bij de spectaculaire overval. Een man die in Duitsland vastzit voor een overval op een gelddepot in Aken wordt door het onderzoeksteam gezien als een van de mogelijk betrokkenen bij de overval in Rotterdam. Zijn dna werd net als dat van verdachte P. aangetroffen op een elektriciteitsdraadje dat gebruikt is bij het opblazen van de deur van SecurCash.

Van de buit van bijna anderhalf miljoen euro is geen cent meer gevonden. De politie kreeg een tip en doorzocht de woning van de vader van P. in Italië maar daar lag helemaal niets. Het OM eist nu 12 jaar gevangenisstraf tegen Vincento P. voor de zeer professionele en spectaculaire overval op SecurCash.