Bewakingsbeelden van de mishandeling bij de IKEA in Breda. © Politie

VIDEO: Ontvoering en mishandeling (ex) president motorclub No Surrender bij IKEA

Een lid van motorclub No Surrender werd vorig jaar september ernstig mishandeld op de parkeerplaats van Ikea in Breda en later ontvoerd. Van de ongeregeldheden bij de Ikea zijn beelden vrijgegeven.

Op de bewakingsbeelden is te zien dat het slachtoffer overdag benaderd wordt door minstens drie mannen en klappen krijgt. Het bleek te gaan om een 36-jarige lid van motorclub No Surrender. Op het moment van de mishandeling was hij president van een chapter van de motorclub.

De BMW X6 waarin twee van de daders naar de Ikea waren gereden is later die avond gecontroleerd in Rijsbergen. Bij de controle trof de politie drie leden van dezelfde motorclub en een hesje van No Surrender aan.

De politie onderzoekt de zaak en wil graag weten waarom het slachtoffer zo nodig mishandeld en ontvoerd moest worden. Het slachtoffer zelf weigert iets te zeggen tegen de politie over zijn belagers en de vermeende ontvoering. Het onderzoek is in volle gang en aanhoudingen in de nabije toekomst worden niet uitgesloten.

https://youtu.be/In9Kt4QpDbk