De rechtbank heeft twaalf jaar gevangenisstraf opgelegd voor een dodelijke schietpartij in een shishalounge in Den Haag.

De 20-jarige verdachte uit Rotterdam is veroordeeld voor doodslag en niet van moord. Er zou geen sprake zijn geweest van voorbedachten rade. Dat heeft de rechtbank bepaald. Ook de officier van justitie was van mening dat hier sprake is van doodslag en geen moord.

Het 17-jarige slachtoffer werd in april vorig jaar doodgeschoten na een ruzie. Volgens het OM zou een ruzie over een ballonnetje lachgas de aanleiding zijn geweest. Iemand van een andere groep bood tot twee keer te een ballon met lachgas aan, aan een meisje uit de groep van het slachtoffer. Dat leidde tot een woordenwisseling en de schietpartij.

‘Wat gooi jij die ballon naar hem, ik knal jou!’ schreeuwde één van de aanwezigen. De 17-jarige slachtoffer probeert de boel te sussen en de vrienden van 19-jarige verdachte probeerden hem weg te voeren. Toen alles rustig leek kwam de dader op het slachtoffer af, trok een vuurwapen uit een schoudertas en schoot twee keer.

De schutter slaat op de vlucht en weet enige tijd uit handen van de politie te blijven. Een week later wordt de 19-jarige verdachte in Brabant aan de kant gezet vanwege opvallend rijgedrag. De agent ziet dat hij gesignaleerd staat voor de dodelijke schietpartij en heeft hem aangehouden. Na zijn aanhouding weigerde de man iets te verklaren tot in de rechtszaal waar hij bekende de schutter te zijn geweest.