De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een celstraf voor het van dichtbij schieten op een man na een caféruzie in Nijmegen. Het slachtoffer werd in zijn been, buik, borst en nek geraakt door kogels.

Volgens de rechtbank kregen twee mannen een woordenwisseling in een café waarna het slachtoffer het café verliet. De 44-jarige verdachte ging achter het slachtoffer aan en schoot van korte afstand meerdere keren op hem. Die werd door 4 kogels geraakt in zijn been, buik, borst en nek. Ondanks kogels van dichtbij overleefde het slachtoffer wonderbaarlijk genoeg deze aanslag.

De rechtbank gelooft de verklaring van de man niet, dat niet hij, maar het slachtoffer de aanstichter was. Dat de verklaring van de man niet kan kloppen, blijkt onder meer uit onderzoek door het NFI naar bijvoorbeeld de schotresten en schotbaan. De rechtbank legt een hogere celstraf op dan door de officier van justitie is geëist. De verdachte heeft een celstraf van 8 jaar opgelegd gekregen. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 9000 euro betalen.