O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

13.000 wietplanten, cash en auto’s gepakt bij invallen in Spanje en Nederland inzake hennepteelt

Bij een actie tegen georganiseerde hennepteelt zijn in Spanje en Nederland invallen verricht en ruim 13.000 wietplanten aangetroffen.

Agenten vielen vanochtend in tientallen panden in Nederland en Spanje binnen en hebben doorzoekingen verricht. In totaal zijn veertien verdachten aangehouden. In Nederland zijn vier personen gearresteerd; twee in Sittard, één in Maastricht en één in Oirsbeek. In het Belgische Lanaken werd één persoon aangehouden.

Ze worden in dit onderzoek allen verdacht van betrokkenheid bij georganiseerde hennepteelt en witwassen. Op verzoek van de Nederlandse autoriteiten, vonden donderdag ook doorzoekingen in tien panden in Barcelona en omgeving plaats. Daarbij zijn nog eens negen personen aangehouden.

Naast de aanhoudingen heeft de politie ook spullen in beslag genomen, waaronder een zevental auto’s bij een autobedrijf in Beek. Het vermoeden bestaat dat dit bedrijf een cruciale rol vervulde in de georganiseerde hennepteelt. Verder zijn er bij de doorzoekingen ook geldbedragen, een vuurwapen, telefoons, (digitale) informatiedragers en merkkleding in beslag genomen.

De andere auto’s werden in beslag genomen op locaties in Sittard, Obbicht, Oirsbeek, Stein, Beek en Maastricht en één auto in Spanje. Bij de doorzoekingen in Spanje zijn ruim 13.000 wietplanten, verdeeld over vijf locaties, aangetroffen. Het onderzoek naar grootschalige hennepteelt wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.