Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

13 jaar gevangenisstraf geëist voor dodelijke steekpartij bij ruzie drillrappers op pier Scheveningen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 13 jaar gevangenisstraf geëist voor een dodelijke drillrap steekpartij in Scheveningen.

Op maandagavond 10 augustus 2020 liep een ruzie tussen twee groepen drillrappers uit Rotterdam en Amsterdam uit de hand. De groepen spraken die dag af om elkaar ’te meeten dan gaan we die beef regelen’. De locatie om hun ruzie uit te vechten werd uiteindelijk Scheveningen. Op de pier kwamen de groepen elkaar tegen en kwam het tot een confrontatie.

Een 19-jarige Rotterdammer rent op een gegeven moment tussen de twee verdachte Amsterdammers door. Op camerabeelden is volgens het OM te zien hoe zij bewegingen in zijn richting maken. Hij weet nog een trap af te komen maar stort onderaan dodelijk gewond neer met steekwonden in zijn hart en buik. Het slachtoffer raakt zwaargewond en is later die avond overleden.

Op aanwijzingen van getuigen worden de twee 21-jarige verdachten ter plekke aangehouden. Op camerabeelden is te zien hoe zij kort daarvoor iets in een vuilnisbak gooiden. Die wordt doorzocht waarbij een vuilniszak met drie messen wordt gevonden. Bloed van het slachtoffer wordt op twee messen aangetroffen. Op een van de messen zit DNA van een van de verdachte.

De verdachten ontkennen alle betrokkenheid en zeggen alleen naar de pier te zijn gekomen om te ‘chillen’. ‘Er was een ruzie tussen de leiders van de drillrapgroepen en beide verdachten wisten dat. De een kwam naar Den Haag met vier grote messen. De ander met een klein mes en handschoenen. Op het moment dat de Rotterdammers de pier oplopen, trekt hij die handschoen aan. De ander pakt dan een van zijn messen.’ Aldus de officier van justitie die de verklaring van de verdachten niet gelooft.

Volgens de officier hebben de verdachten zich schuldig gemaakt aan doodslag. Tegen beide mannen is een gevangenisstraf van 13 jaar geëist. De rechtbank doet begin november uitspraak in deze zaak.