Lijntjes cocaïne © crime nieuws

1,3 miljoen cash en agenten gepakt bij invallen cocaïnesmokkel via Antwerpen naar Nederland

In België zijn in een groot onderzoek naar de smokkel van cocaïne via Antwerpen naar Nederland, meerdere agenten aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Dat heeft justitie in België vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Het onderzoek naar de drugsbende werd eind vorig jaar gestart na de onderschepping van een partij cocaïne. Het ging om circa 3000 kilogram. Tijdens het onderzoek kwam een bende in beeld rond een voormalige rijkswachter. In de daaropvolgende maanden werden meerdere drugstransporten van begin tot eind gevolgd en geobserveerd.

De politie is deze week in meerdere landen in actie gekomen. In België, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn invallen verricht en doorzoekingen gedaan. Hierbij zijn in totaal zestien personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Onder de verdachten zijn ook drie agenten. Het gaat onder anderen om een hoofdinspecteur van het korps in Antwerpen. Ook zijn vrouw, die bij de politie, zit is aangehouden.

Bij de doorzoekingen heeft de politie veel cash geld aangetroffen en in beslag genomen. Alles bij elkaar ging het om 1,3 miljoen euro. Verder zijn er dure horloges, aandelen, tientallen voertuigen en vuurwapens aangetroffen. Het onderzoek naar de drugsbende wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.