© Crime-Nieuws.nl

14 jaar cel geëist voor doodschieten man op straat na ruzie om kwaliteit zakje wiet

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 14 jaar cel geëist voor een schietpartij waarbij Tommie Reijnen om het leven kwam. Het slachtoffer werd doodgeschoten om een zakje wiet.

Op woensdagavond 2 september 2020 kreeg de politie rond 20.15 uur een melding van een mogelijk schietincident aan de Leeuwerik. Het slachtoffer werd in een brandgang aangetroffen en bleek te zijn neergeschoten. Reijnen is ter plekke overleden. De politie heeft na de schietpartij de plaats delict afgezet en een groot onderzoek ingesteld.

Op camerabeelden van een cafetaria was de vermoedelijke schutter te zien. De man stapt na de schoten in een auto en onder meer aan de hand van het kenteken komt de politie op het spoor van een 19-jarige man uit Vortum-Mullem. Hij wordt de volgende ochtend door een arrestatieteam opgepakt en bekent kort daarna de schoten te hebben gelost. Het vuurwapen wordt op zijn aanwijzen gevonden in zijn auto.

Tijdens het onderzoek blijkt dat een ruzie om drugs aanleiding is geweest voor de dood van Tommie. Het slachtoffer had die dag samen met een vriend een afspraak gemaakt om 100 gram wiet in te kopen. Er ontstond vervolgens een ruzie over de kwaliteit en het slachtoffer zou zonder te betalen met de zak wiet op zijn fiets zijn gestapt. Kort daarna werden de schoten gelost die Tommie in zijn rug raken. Ook de vriend wordt beschoten door de schutter. Hoewel zijn kleding wordt geraakt, raakt hij als door een wonder niet gewond. Met de zak wiet gaat de schutter ervandoor.

‘Wij hebben hier te maken  met een voltooide doodslag en een poging tot doodslag. Het gaat om twee levensdelicten, het op een na zwaarste delict dat we in ons wetboek kennen. Een geliefde zoon en broer zijn om een zak met honderd gram wiet uit het leven van de nabestaanden gerukt. Ze kunnen geen afscheid nemen, nooit meer zeggen dat ze van hem houden. En dat valt zwaar, elke dag. De vriend van Tommie overleefde, maar heeft nog steeds nachtmerries en psychische klachten. Voor alle betrokkenen zal de tijd de wonden verzachten, maar de pijn en angst zullen nooit meer helemaal weg gaan.’ Aldus de officier van justitie.

Naast de ernst van de feiten, weegt de officier van justitie ook de persoonlijke omstandigheden van de verdachte mee. Het gaat om een jongeman van 19 jaar met een blanco strafblad. Tegen de verdachte is een gevangenisstraf van 14 jaar geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.